• Zápis do 1.ročníka v školskom roku 2024/2025

      •             ZÁPIS do 1. ročníka                      na šk. rok 2024/2025              v dňoch 02. a 03. apríla 2024

      • Zápis je povinný pre všetky deti, ktoré do 31. 08. 2024 (vrátane) dovŕšia vek 6 rokov  a tiež deti, ktoré mali odloženú povinnú školskú dochádzku. 

         

        Ak zákonný zástupca požiada o to, aby bolo na plnenie povinnej školskej dochádzky výnimočne prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku, doloží k žiadosti prílohy:

        -          súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva

        -          prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

         

        Čo musí urobiť zákonný zástupca pred samotným zápisom:

        Vypíšte elektronickú prihlášku na https://skolajanos.edupage.org/register/.

        Následne Vás budeme kontaktovať na  e-mail s pokynmi a termínmi k zápisu. Odpoviete na e-mail, v ktorom si zarezervujete deň a hodinu zápisu e-mailom. Termín a čas bude platný po potvrdzujúcom maily.

        Pri vypisovaní prihlášky je dôležité správne uvádzať všetky údaje, prosíme o dodržanie diakritiky (mäkčene, dĺžne).

        V deň zápisu do 1. ročníka:

        Vypísanú elektronickú prihlášku a podpísanú oboma zákonnými zástupcami prinesiete do školy v deň  zápisu. Podpis oboch zákonných zástupcov sa v špeciálnych prípadoch nevyžaduje (obmedzenie alebo pozastavenie výkonu  rodičovských práv – neoverená kópia rozhodnutia súdu, zdravotné dôvody – potvrdenie od všeobecného lekára), vec neznesie odklad. V takomto prípade spolu s prihláškou odovzdáte Písomné vyhlásenie 1.

        Nezabudnite priniesť rodný list dieťaťa k nahliadnutiu, občiansky preukaz zákonného zástupcu k overeniu adresy trvalého bydliska dieťaťa. Tlačivo - Vyhlásenie o pravdivosti údajov na elektronickej prihláške.

        V prípade potreby Písomné vyhlásenie 1 alebo Písomné vyhlásenie 2. (viď nižšie pod textom prílohy)

         

        Rozhodnutie o prijatí:

        O prijatí rozhodne riaditeľka školy do 15. júna 2024.

        Rozhodnutie o prijatí sa doručí obom zákonným zástupcom. Ak sa títo dohodnú, rozhodnutie bude doručené len jednému z nich na základe Písomného vyhlásenia 2, ktoré prinesú v deň zápisu.

         

        V prípade otázok týkajúcich sa organizačných záležitostí kontaktujte:

        Riaditeľka školy: Mgr. Ľudmila Fajčáková, tel.kontakt: 0907 530 512, e-mail: fajcakova@skolajanos.sk.

         

         

        Tešíme sa na stretnutie s Vami a Vašim dieťaťom.

         

                         Kritériá prijatia žiaka do 1. ročníka SZŠ s MŠ Jánoš

                                            v školskom roku 2024/2025

         Riaditeľka Súkromnej základnej školy s materskou školou Jánoš, ul. Obrancov mieru č.1779, 026 01 Dolný Kubín určuje nasledovné kritériá pre prijatie žiakov do 1. ročníka pre nasledujúci školský rok 2024/2025.

         Všeobecné podmienky prijatia:

        1. Všeobecné podmienky plnenia povinnej školskej dochádzky upravuje § 19 a § 20 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

        2. Do 1. ročníka na plnenie povinnej školskej dochádzky (ďalej PŠD) je prijímané dieťa, ktoré dovŕšilo šiesty rok veku (najneskôr 31. augusta) a dosiahlo školskú spôsobilosť – t. j. splnilo podmienky na začiatok povinnej školskej dochádzky, ak osobitný zákon neustanovuje inak.

         3. Do 1. ročníka ZŠ môže byť prijaté výnimočne aj dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku, ak o to požiada jeho zákonný zástupca. K žiadosti predloží zákonný zástupca súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

        4. Základnou podmienkou prijatia je prihlásenie dieťaťa na plnenie PŠD jeho zákonným zástupcom spravidla počas zápisu. Termín zápisu určuje v zmysle platnej legislatívy zriaďovateľ školy. Na zápis prichádza zákonný zástupca spolu so svojím dieťaťom.

        5. V opodstatnených prípadoch môže byť dieťa prihlásené na plnenie PŠD po splnení náležitostí aj mimo určeného termínu zápisu, najneskôr do 31.8.2024.

        Špecifické podmienky prijatia:

        6. V školskom roku 2024/2025 Súkromná základná škola s materskou školou Jánoš Dolný Kubín otvorí 1 triedu v prvom ročníku s maximálnym počtom 15 žiakov.

         7. Po zápise na základe rozhodnutia riaditeľa školy o prijatí dieťaťa do 1. ročníka na plnenie PŠD sú prijaté všetky deti, ktoré splnili podmienky prijatia podľa bodu 2.

        8. Dieťa, ktoré bolo zapísané do 1. ročníka nemusí byť z kapacitných dôvodov automaticky prijaté. O prijatí dieťaťa na základné vzdelávanie rozhodne riaditeľka školy najneskôr do 15. júna príslušného kalendárneho roka.

        Riaditeľka školy môže pri prijatí zohľadniť kritériá uvedené v bode 9 a 10.

         9.  Pri prijímaní detí do 1. ročníka môžu byť zohľadnené nasledujúce kritériá zoradené podľa priorít:

        9.1. Dieťa navštevovalo Súkromnú materskú školu Jánoš

        9.2. Rodič dieťaťa je zamestnancom školy

        9.3. Dátum nahlásenia záujmu o výchovno-vzdelávací proces v Súkromnej materskej škole Jánoš – e-mailom, telefónom, osobným stretnutím, papierovou alebo elektronickou prihláškou

        9.4. Dieťa má už v Súkromnej základnej škole s materskou školou Jánoš súrodenca

        Zákonný zástupca podá písomnú žiadosť s odôvodnením na riaditeľstvo školy vopred, najneskoršie v deň zápisu.

        10. Ak tieto kritériá spĺňajú viaceré deti nad rámec možnosti prijatia do 1. ročníka, o konečnom prijatí rozhodne riaditeľka školy.

        V Dolnom Kubíne dňa 02. 02. 2024.           Mgr. Ľudmila Fajčáková - riaditeľka školy

  • Tlačivá